28 Temmuz 2015 Salı

HAMARIKYU BAHCELERI


Bugune kadar Kamakuradaydik.Kamakura'ya bir girdim cikamadim. ^0^ Soz konusu Kamakura olunca hep tapinak hep tapinak oldu,blogumda.Hala Kamakurayi yarilayamadik ama Tokyo merkeze devam !!!

Japonyada her yer tapinak degil,tabiki.Benim asik oldugum gitmelere doyamadigim,dinginlik,huzur ve mutlulugu gercekten tum kalbimle hissettigim unlu Japon bahceleri var.
Abartmiyorum gercekten baska bir ulke de yok bence boyle guzel bahceler.Yazin,kisin,sonbaharda ve ilkbaharda ayri oluyorlar.Her donem cicekler degistigi icin gorsel solende degisiyor.Agaclara, ciceklere oyle deger veriyorki japoncuklarim; bu bahcelerde 600-300 yillik agaclar,agaclarin ustunde isimleri ve tum bilgilerini bulabilirsiniz.Bir ruzgar ciktigi zaman dallari zarar gormesin diye sorumlular kosa kosa gelip agaclarin dallarini kontrol ediyorlar.Yani bu memlekette sadece insana degil bitkilere de cok deger verilip korunuyor.
Bu sehir kargasasinda gercekten kacamak yapilacak guzel alanlardan bir tanesini fotograflayacagim bugun.

Yuksek binalarin arasinda golun cevresine yayilmis guzel bir bahce.Japonyaya gelip ilk gidilmesi gereken yerlerden biri bence :)
Edo Doneminde(1603-1867) Imparatorun Tokyo'da konakladigi  ve ordek avladigi yermis bu guzel bahce.Daha sonra halka acilmis.Gunumuzde ise o donemlerden kalma ordek avlama yerlerini, hendekleri gorebiliyoruz.

Bu bahceye giris saatleri 9:00 ile 16:30 arasinda . Giris ucreti sadece 300yen.
Asakusa'dan feribotla direkt olarak 35 dakikada ulasabilirsiniz.(bence asakusa sensoujiye gidip oradan feribotla burayi ziyaret etmeniz guzel olacaktir.Feribot ucreti 740 yen)
Tren ile Shimbashi istasyonunda inip, (G08-A10) cikislarindan cikarak 15 dakika yuruyerek ulasabilirsiniz.Ama istasyon cok buyuk oldugu icin istasyondaki gorevlilere sormanizi tavsiye ediyorum ^0^
Son olarak,biletinizi aldiktan sonra gorevliler ingilizce brosur ve ingilizce aciklama yapan kulaklik da veriyorlar.

Evet gelelim bu guzel bahcenin fotolarina...


     Bahcenin 3 tane girisi var.1 tanesi Asakusa'dan gelen feribot icin,feribot bahcenin icinde indiriyor zaten.Ana girisi asagida  ↓ Tren ile gelecekseniz bu girise cikacaksiniz.



                      Bu kopruden gecip asagiya ulasiyoruz ve biletlerimizi aliyoruz




        Son giriste ↓Genellikle taksi ile gelenler bu yan giristen giriyor.Ya da bahceyi gezdikten sonra buradan cikiliyor zaten birbirlerine cok yakinlar.


                        Daha iyi anlamaniz icin simdi bahcenin haritasini paylasiyorum↓



                                 Gelelim bahceden fotolara....


                   Bahceye ana giristen girince bizi ilk karsilayan 300 yasindaki agacimiz.










Gelelim eskilerden kalan ordek avlama hendeklerine


                         
                                     Olen ordeklerin ruhuna yapilan alan ↓




                               Simdi bahcedeki cay evinden karelere bakalim






                                  Cay evinde sunulan maccha ve tatli (700 yen)




Yaniniza yiyeceklerinizi iceceklerinizi alip bu guzel bahcede guzel vakit gecirebilirsinizz..

Sevgiyle kalin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder