23 Temmuz 2015 Perşembe

KAMAKURA'YA DEVAM



Onceki yazimda Kamakurada gezilecek cok yer var demistim.Bugun de Kamakuradaki diger bir   tapinaktan bahsetmek istiyorum.

HACHIMANGU

Hachimangu, Kamakuradaki en onemli tapinaktir. Cunku Kamakura doneminde,donemin  en ileri gelenlerinin bulustugu, toplantilar yaptigi yerdir.
Tarihine bakarsak 1063 yilinda Minamoto Yorimoto tarafindan insaa ettirilmis.
Peki Minamoto Yorimoto kimdir??Kamakura hukumetindeki ilk shogundur.Shogun ne demekk peki ?? Samuraylar varya hani bizim yenicerilerimiz;iste onlarin Generalidir.Yani basitce askerler ulkeyi yonetmisler,Kamakura donemindeki ilk general de bu adam :) Shogunluk donemi ise taa 1867 yilina Tokugawa Yosinobuya   kadar surmus.
Ay cok isim oldu degil mi!! Hemen geciyorum..

Japonyada basitce tapinak kavrami soyle aslinda...Bazen Hukumdarlar bazen hukumdar esleri yada sevenleri bu yerleri yaptiriyor,hukumdar oldukten sonrada o hukumdara atfediliyor.Ruhu orada diyorlar.Hukumdari tanrilastiriyorlar..Heh iste bu tapinakta da Minamotonun ruhu bulunmakta.Kamakura doneminin ilk shogunun ruhu burada ee tabiki coook onemli..
Bircok tapinaga gittim ama bu tapinak kadar genisine cok az rastladim.Cook genis alani kapsiyordu.
Okadar geniski kocaman parklar,goller var icinde.Peki bu genisligin bir anlami olmali degil mi?                       Tabiki var ,Cok zengin olduklarinin kaniti!!!Zengin olduklarini,sevildiklerini,yuklu miktar bagislarini tapinaklardan anlayabiliyoruz Japonyada.

Bu tapinaga sabah 5ten aksam 9a kadar giris izni var.Ama Ekimden Marta kadar son giris 5 bucuga kadar.Giris ucretsiz.Ama icerideki muzeye giris sadece 200Yen.
Kamakura istasyonundan yaklasik 10-15  dak  yuruyus  mesafesinde  :)  Yururkende Kamakuranin o meshur alisveris sokagindan geciyorsunuz.Bu yolda hediyelik esyacilar, restoranlar ve giyim magazalari var .Hatta Turk restorani,Turk cinisi halisi satan dukkanlar bilem var :)

Evet gelsin fotolarda kafamizda canlandirabilelim :)


Tapinagin girisi



Bu girisin hemen arkasindan ana tapinagimizi gorebiliyoruz.Ve buranin sag sol taraflarinda parklar ve goller bulunmaktadir.



Hachimangu'nun uzaktan gorunusu.Yukaridaki ana tapinak.Yani Minamoto'nun ruhunun olduguna inandiklari,dua ettikleri yer.



Park ve golden bir kare.


Sag tarafta her tapinakta oldugu gibi dilek tutup astiklari yer var.



Ana tapinak.



 Bunlar icki ficilari.Uzerinde bu tapinaga bagis yapan kisilerin isimleri yaziyor.Ficilarin miktari odenen miktara gore buyuyor,kuculuyor.Bu ficilar diger tapinaklardaki ficilara gore cok buyuk.Bu tapinak zengin tapinagi demistim ya bir kanit daha :))


Tapinaga giderken Kamakuradaki alisveris sokagi dedim ya iste oradan bir kare.Tapinakta bu yolunn taaaa sonundaki dagin orada.


Alisveris sokaginda benim fotom olmazsa olmazz!!!


Simdilik Kamakura bitti.
Sevgiyle kalin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder