29 Ekim 2015 Perşembe

HARAJUKU


Her yazima uzunca bir aradan sonra yaziyorum diye baslamisim ama bu gercekten cok uzun zaman sonra oldu :)
Maalesef yogunluktan yazamasam da elimden geldigince gezilecek yerleri paylasmaya devam edecegim.

Japonyada her guzel tatli seye KAWAII denir" Hos, guzel,sevimli " anlamlarina gelen bir kelime..
Uzun sure sonraki yazimda da sevimli bir yer anlatmak istedim.Tokyonun en sevimli yerine goturucegim sizleri... 

Japonyaya gelip  gorulmeden gidilmemesi gereken bir yerdeyiz bugun.HARAJUKU'dayiz.

Aslinda birazdan fotograflarimi gorunce ay neden buraya geleyimki ne var yani diyenleriniz olabilir ama bazi semtlerde degisik bir hava vardir ya buyulu hani ,illaki gelinip gorulup yasanmasi gerekir..Iste harajuku boyle bir yer bence.
Japonyaya geldiginizi anlayacaginiz ilk semt :) Baska ulkelerde yok mudur burasi gibi bir yer acaba ??Heralde vardir ama japonlarin teenage kulturunun yasatildigi bir yer.Yani, anime karakteri gibi giyinen gencler , pembe-mavi-yesil sacli kizlar, 1980li yillardan kalma prenses kiyafetleriyle dolasanlar ,gotik tarzli  metalci gruplar,   lady gaga  tarzlilar vs vs tum degisik gruplari-kisileri  gorme firsatinizin oldugu bir yere hosgeldiniz.Tabi hangi tiple karsilasma firsatini yakalarsiniz  bilemiyorum :) Haa buarada soylemeden gecmeyeyim cok ama cooook kalabalik bir cadde. Haftasonu  yurumek  cok  zor oluyor.
Buraya Yamonete hattiyla geliniyor.Shinjuku ve Shibuya semtleri arasinda bir yer.Istasyon cikisi 3'e ayriliyor. *Yoyogi park*Omotesando  ve *Takeshita-Dori  caddesi  olarak.Benim bugun fotografladigim yer Takeshita Dori caddesi.O yuzden Takeshita Dori street cikisindan cikiyoruz.

(Yoyogi park ve Omotesando'yu sonra fotograflayip sizlerle paylasacagim.)

Takeshita dori caddesi;Sadece bir cadde :)  Japonyaya gelip 100 yenci (Daiso)'den alisveris  yapilmadan donulmez demistim daha once.Iste bu cadde kocaman bir daiso ile basliyor.Kiddy land,degisik kiyafetlerin satildigi magazalar,parfumculer, restorantlar(donercide var) ,hediyelik esyacilar,uzerinde japonca yazan T-hirt satilan yerler vs vs olan upuzun bir yol.Bu arada yolun sonunda  bizim Turk elciligimiz bulunmakta :)
Acikcasi bu cadde daha cok Harajuku kizlarini yada Harajuku ruhunu yasamak icin gelinmesi gerekilen bir yer. Pek yazilcak bir sey yok ama ben bloguma yazmadan gecemedim.Sayfami azcik neselendirmem gerektigini dusundum :) Siz de japonyaya gelip buralari gormeden gitmeyin derim .


Haydi gelsin fotolarda demek istedigimi daha guzel aktarabileyim.




                                                          Harajuku Istasyonu (Takeshita Dori cikisi)






                                Istasyonun hemen karsisi Takeshita Dori caddesi






                                   Meshur Daiso'muz :)  Tokyodaki en buyuk Daisodan biri 






                                    Simdi cadde ustundeki magazalara bakalim ↧














                                            Veeeee gelelim Harajuku Ruhuna :)









Veeee Harajuku biterrr...
Sizlere Harajuku gencleri gibi hicbir seyi takmadan gecireceginiz cok mutlu cok ozgur ruhlu guzel gunler diliyorum.

Yakin zamanda baska bir yerde gorusmek dilegiyle


17 Ağustos 2015 Pazartesi

TSUKIJI BALIK MARKETI

Herkese merhabalar...

Bugun tapinak,japon bahcesi vs degil de balik marketi tanitacagim sizlere.
Japonya'ya gelipte burayi gormeden gitmek olmaz diyorumki hic balikmis,kanmis, vicik vicik camur ve  suymus vs vs hic bana gore olmamasina ragmen oneriyorum!!!

Tokyo merkezde bulunan bu balik marketi bildiginiz balik hali.Ama ne balik var ne balikk,tum marketi dusundugumuzde restorantlar,meyve-sebze satilan yerler,balik cipsleri vs de satiliyor da dunyada bilinen en buyuk balik marketi olmasinin nedeni gunde 2000 tonluk balik mahsulunu sunmasi bizlere..



Tsukijijishou/Tsukiji istasyonundan cikip 5 dakikalik yurume mesafesinde once bizi distaki market karsiliyor.Iste burada restoranlar var.Taze taze baliklardan yapilmis sushilerle kahvalti yapmak mumkun.Balik mahsulleri,meyve sebzeler,hediyelik esya bile gorebilirsiniz dis markette.





                Sabah kahvaltilarinda sushi yemek isteyenler ☝

Dis marketi gorup ayy burasida neymis??? burayi mi guzel buluyorlar demeyin hicc icine girmeden(market diyip duruyorumda pazar gibi bir yer)dumduz devam edin ve kocaaaaman fabrika gibi balik hali karsinizda... ↧



Giriste bir gorevli var size brosur veriyor,yaklasik 10 dilde aciklama var ama maalesef turkcesi yok tabi..Bu brosurde ne mi aciklaniyor arkadaslar,tabiki uyulmasi gereken kurallar...

Kurallar soyle;

*Marketin icine kucuk arabalar,motorsikletler vs vs oldugu icin trafigi kapamayin,dikkat edininiz.

*Cocuk ve hayvanlarinizla gelmeyiniz.

*Sigara icmeyiniz.

*Hicbir seye dokunmayiniz..
Gercekten dokunmayin japonlar dovcek gibi bakip homurdanio (Ben dokunmadim cidden ama arkadasim dokunmustu resmen kactik)

*Markete topuklu ayakkabi yada terlikle girmek yasaktir!!

*Buyuk torbalar,bavullarla girmek de yasaktirr!!

Evet bu kadar ciddi bir alan yani :)

Evet neyse, girdik marketimize..

Heryerde kosusturan balikcilar,kucuk kamyonetler karsiliyor bizleri..Daha sonra baliklar,ahtopotlar daha ismini bilemedigim nicesini gorebilirsiniz:)  Ilginizi cekiyor cunku okadar duzenlilerki...Tabi satin almaya gelen okadar cok insan varki cok kalabalik ayrica.










En cok ilgi cekmesinin nedeni tabiki tuna acik artirmalari.Azcik daha acayim ne demek bu acik artirma???

Bu artirmaya girmek kolay degil arkadaslar!! sabahin 3'unde gidiceksiniz oraya.3'te gidin diyorum
ama 5'te basliyor acik artirma.Gunde 120 kisi ile sinirli bu acik artirmaya girmek.Hergun okadar kisi gelir mi yaa diyebilirsiniz ama gercekten geliyor.Yabanci kayniyor her yer.Iste bu 120 kisiden biri olmak icin 3'te gelip Kachidoki girisinde isminizi yazdirip siranizi bekleyebilirsiniz.Iki grup oluyor. Ilk
60 kisilik grup 5:25 ile 5:50 arasi acik artirmayi izleyebiliyorlar ikinci 60 kisilik grup 5:50'den 6:15'e kadar acik artirmanin tadini cikarabiliyorlar.









            Acik artirmaya katilmadan once baligin tazeligini kontrol ederken cekilmis bir fotograf.


Satin aldigi baligi gotururken


                                         Satin aldiklari baligi parcalarken



                                   Acik artirma bittikten sonraki foto



Buarada 3'te oraya gitmek icin ya araba kiralayacaksiniz yada yakinlarinda bir otelde kalacaksiniz ya dajonathan's family restorant, com com manga kafede bekleyebilirsiniz.

Eger sabahin korunde yok gitmem goremem acik artirmayi derseniz normal marketi gezmek icin 9 ile 12 arasinda da ziyaret edebilirsiniz orayi.Ama erken gitmenizde fayda var,satis oldukca balik cesitlerini gorme sansiniz azaliyor.

 Pazar gunleri,Yeniyilda ve milli tatillerde burasi kapali.Giris ucretsiz.

Son olarak 2016 Kasim ayinda Tokyo'da Toyosu adindaki baska bir bolgeye tasinacagi icin bu orjinalligini kaybedecegini soyluyorlar.Bakalim yeni yeri de dort gozle bekliyoruz.

Evet balik hali mi dersiniz,balik marketi mi pazari mi burada bitmistirrr..Insallah begenmissinizdir.
(Bazi fotolar netten alinmistir,bilginize)
Mutluluk sizlerin olsun

Yakin zamanda baska biryerde gorusuruz







3 Ağustos 2015 Pazartesi

KIYOSUMI BAHCESI


Merhabalarrr

Bugun gunlerden Kiyosumi teien!!Bahcelere girmisken devam edelim dedim!!

Kucuk ama huzur veren cok guzel bir bahceyi fotografliyorum bugun.

Gelelim masal kismina...Aslinda burasi Kiokuniya adindaki bir is adaminin evinin bir parcasiymis.Gercekten cok zengin bir is adamiymiski ben suan hayran kaldim o zamanlari dusunemiyorum.Tamam tamam kestim laklaki :)
Sonra 1716 yilinda Sekiyamo derebeyliginden Kuze Yamatonokami buraya tasinmis.1878 yilinda da Mitsubishi var ya bankasi olan araba markasi olan iste onun kurucusu Iwasaki Yatarou tarafindan, sirket calisanlarinin,Iwasaki'nin arkadaslarinin,misafirlerinin kalmasi icin satin alinip bugunku haline getirilmis. (Hemen ek bilgi vereyim,Mitsubishinin kurucusu once balikcilikla sonra gemiciklikle ilgilenip bu kadar unlu hale gelmis.)
Maalesef 1923 yilindaki buyuk deprem zamaninda burasi yanmis ve hukumete devredilmis.Yine Mitsubishinin de yardimlariyla tamir edilerek 1932 yilinda da halka acilmis.Iyiki de acilmis.  

Neyse biz gelelim bahceye... Her japon bahcesinde oldugu gibi gollerden, icinde koi denilen baliklardan  ve cay evinden olusuyor.Birde bu bahcede isowatari denilen kayalardan yapilmis yuruyus yollari var. Amac tabiki bahceyi daha da guzellestirmek ve bence bunu gerceklestirmisler. Bu taslar bahceye cok guzel bir hava katmis.Gollerde kaplumbaga ve baliklari cok gorebiliyoruz.Bu tasli yol sayesinde de baliklari besleyebiliyoruz.O yuzden bir yandan da eglenceli bir bahce.Bahcede restorant da bulunuyor.Bir de cay evi var dedim ya hala orayi gunubirlik ya da saatlik kiralayabilmek mumkun.

Gelelim ulasima..Hangi istasyondan bineceginizi bilmiyorum ama varis istasyonumuz Kiyosumi-Shirakawa istasyonu!!!E14 yada Z11 cikisindan ciktiginiz zaman 3 dakikalik mesafede!!Istasyondan cikinca karsiya gecip dumduz yuruyorsunuz bahceye vardiniz :)  (Adres anlatmayi ancak bukadar becerebiliyorum :))
Giris 9 ile 5 arasinda.Kucuk bahce oldugunda giris ucreti sadece 150 yen  :)

Eveeeettt foto olmadan anlasilmiyor,gelsin fotolarr!!

                       
                       Bu istasyondan bir kare!! Bu kedicikleri gorduyseniz dogru yerdesiniz :)


                                                Bahcedeki tastan yapilmis fener

                                                   Veee karsinizda bahcemiz



                    Bahsettigim cay evi!! Burayi 1 saatligine kiralamak guzel olsa gerek




                                             Kaplumbagalar her yerde


 
            Karsidaki cay evi degil.Restorant var dedim ya o restorant!Restorant'a rezervasyonsuz girilemiyor maalesef :(



                                       
                                           Bahsettigim tas yol (Iso-watari)


                      Son olarak koi baliklarini beslerken yakaladigim bir cocugun videosunu paylasiyorum.. Aslinda uzun ama buraya cok kisa yukleyebildim..






Veee bugunku yazimda burda son buldu.
Gezer gezmez yeni yerleri yazmaya devam !!!
Herkese mutlu gunler

28 Temmuz 2015 Salı

HAMARIKYU BAHCELERI


Bugune kadar Kamakuradaydik.Kamakura'ya bir girdim cikamadim. ^0^ Soz konusu Kamakura olunca hep tapinak hep tapinak oldu,blogumda.Hala Kamakurayi yarilayamadik ama Tokyo merkeze devam !!!

Japonyada her yer tapinak degil,tabiki.Benim asik oldugum gitmelere doyamadigim,dinginlik,huzur ve mutlulugu gercekten tum kalbimle hissettigim unlu Japon bahceleri var.
Abartmiyorum gercekten baska bir ulke de yok bence boyle guzel bahceler.Yazin,kisin,sonbaharda ve ilkbaharda ayri oluyorlar.Her donem cicekler degistigi icin gorsel solende degisiyor.Agaclara, ciceklere oyle deger veriyorki japoncuklarim; bu bahcelerde 600-300 yillik agaclar,agaclarin ustunde isimleri ve tum bilgilerini bulabilirsiniz.Bir ruzgar ciktigi zaman dallari zarar gormesin diye sorumlular kosa kosa gelip agaclarin dallarini kontrol ediyorlar.Yani bu memlekette sadece insana degil bitkilere de cok deger verilip korunuyor.
Bu sehir kargasasinda gercekten kacamak yapilacak guzel alanlardan bir tanesini fotograflayacagim bugun.

Yuksek binalarin arasinda golun cevresine yayilmis guzel bir bahce.Japonyaya gelip ilk gidilmesi gereken yerlerden biri bence :)
Edo Doneminde(1603-1867) Imparatorun Tokyo'da konakladigi  ve ordek avladigi yermis bu guzel bahce.Daha sonra halka acilmis.Gunumuzde ise o donemlerden kalma ordek avlama yerlerini, hendekleri gorebiliyoruz.

Bu bahceye giris saatleri 9:00 ile 16:30 arasinda . Giris ucreti sadece 300yen.
Asakusa'dan feribotla direkt olarak 35 dakikada ulasabilirsiniz.(bence asakusa sensoujiye gidip oradan feribotla burayi ziyaret etmeniz guzel olacaktir.Feribot ucreti 740 yen)
Tren ile Shimbashi istasyonunda inip, (G08-A10) cikislarindan cikarak 15 dakika yuruyerek ulasabilirsiniz.Ama istasyon cok buyuk oldugu icin istasyondaki gorevlilere sormanizi tavsiye ediyorum ^0^
Son olarak,biletinizi aldiktan sonra gorevliler ingilizce brosur ve ingilizce aciklama yapan kulaklik da veriyorlar.

Evet gelelim bu guzel bahcenin fotolarina...


     Bahcenin 3 tane girisi var.1 tanesi Asakusa'dan gelen feribot icin,feribot bahcenin icinde indiriyor zaten.Ana girisi asagida  ↓ Tren ile gelecekseniz bu girise cikacaksiniz.



                      Bu kopruden gecip asagiya ulasiyoruz ve biletlerimizi aliyoruz




        Son giriste ↓Genellikle taksi ile gelenler bu yan giristen giriyor.Ya da bahceyi gezdikten sonra buradan cikiliyor zaten birbirlerine cok yakinlar.


                        Daha iyi anlamaniz icin simdi bahcenin haritasini paylasiyorum↓



                                 Gelelim bahceden fotolara....


                   Bahceye ana giristen girince bizi ilk karsilayan 300 yasindaki agacimiz.










Gelelim eskilerden kalan ordek avlama hendeklerine


                         
                                     Olen ordeklerin ruhuna yapilan alan ↓




                               Simdi bahcedeki cay evinden karelere bakalim






                                  Cay evinde sunulan maccha ve tatli (700 yen)




Yaniniza yiyeceklerinizi iceceklerinizi alip bu guzel bahcede guzel vakit gecirebilirsinizz..

Sevgiyle kalin